Reacties

Hierbij de eerste reacties die ik mocht ontvangen na de publicatie van mijn werk: 

- Marc Perneel: "zeer goed boek, super. Je leest niet een verhaal, je zit middenin de acties van de Mossad. Vlot geschreven, zeer gedetailleerd voor een organisatie waar zo weinig is over geweten. En gebaseerd op waar gebeurde feiten. Hoedje af voor de openhartige mededeling achteraan het boek. Ik ben blij je te hebben ontmoet als collega tijdens het festival van het spannend boek." (reactie via FB Guido Hamerlinck)

- Vivian Helena:

Ik las "De Aanslagen van Guido Hamerlinck. Twee top spionnen van de Mossad krijgen de opdracht om het kernprogramma van Iran te saboteren. Aangekomen in Iran ontdekken ze echter iets dat hun missie compleet verandert. Slagen ze erin om hun doelwit te vernietigen en heelhuids weer naar huis te keren?

Dit is een boek waar ik meermaals mijn ogen wijd heb opengetrokken over het staaltje opzoekwerk dat de auteur hiervoor heeft moeten doen. Naast zijn vlotte schrijfstijl valt hier vooral op wat je doorheen het spannende verhaal te weten komt over de wereldpolitiek en het leven als spion. Uiteraard is er ook een portie fictie mee gemixt, maar er worden zoveel details en verbanden helder uitgelegd waardoor je bijna gelooft dat dit letterlijk zo gebeurd is. Waar de details over o.a. de opdrachten, politieke situatie, het leven in Iran, werking van de Mossad,... een diepe indruk op mij maakten, bleef ik een beetje op mijn honger zitten wat betrof het uitdiepen van de karakters, maar dat is wellicht een persoonlijk gevoel. Ik heb genoten van het boek, heb veel bijgeleerd en ben ook erg geraakt door de eerlijke noot van de auteur over zijn leven als schrijver. Respect, ik hoop dat er snel een tweede boek volgt ( reactie via hebban.nl).

- Jean-Paul Dullers:  Ik heb uw boek gekocht op de boekenbeurs in Antwerpen, weet je nog. Ik stond daar ook met mijn boeken.Ik moet zeggen dat ik onder de indruk ben van de manier waarop ge het waargebeurde hebt verweven met de fictie. En nog meer was ik onder de indruk van je research, een heel knap staaltje van schrijfkunst. Proficiat! Staat er een volgend boek op de rol? Laat het me weten aub.

- Hoffman Patrick: Het is een knap geschreven werk, dat op een boeiende/spannende manier een geromantiseerd verhaal brengt over de moord op 5 nucleaire wetenschappers in Iran in het voorbije decennium. De lezer wordt als het ware meegenomen in de strijd die de spionnen in opdracht van de Mossad voeren om Iran te verhinderen om kernwapens te maken. Je leert er als lezer meteen nog wat bij over de geopolitieke spanningen tussen de VS, Israël en Iran. De spannende thriller laat je als lezer niet los. Het is een pageturner die je op enkele avonden uitleest. Een straffe prestatie voor een eerste boek. Ik kijk alvast uit naar het volgende werk.

- 1970Marcel: Ik heb het boek "De Aanslagen" gelezen. Het is het debuut van deze schrijver en als eerste werk kan dit enkel geprezen worden. Dit boek is een goede mix tussen fictie en realiteit. Het is gebaseerd op de Israelische politiek om de nucleaire activiteiten van het Iraanse regime te fnuiken. Naarmate het verhaal zich opbouwt, kom je dan ook heel wat te weten over de leefwereld en methodes van de geheime diensten, niet alleen de Mossad, maar ook de CIA, KGB, de Iraanse Nationale Garde. De stijl is vlot, het boek leest als een trein. Ik kan het zeker aanbevelen om het op je leeslijst voor deze zomer te plaatsen.