Panoramisch zicht op Aftafjördur, IJsland, 2022

Foto Guido Hamerlinck

Guido Hamerlinck

60 Jaar geleden geboren in kanaalgemeente Zelzate. 


In 2021 is mijn 35 jarige professionele carrière in een industriële, commerciële omgeving abrupt tot een einde gekomen. Jarenlang hard werken, veel te weinig rust en zonder regelmatig aan mezelf te denken, hadden harder ingehakt op mijn lichamelijke en mentale gezondheid dan ik vermoedde.

Na de eerste weken van broodnodige rust, volgden intense gesprekken met zowel het gezin, als met professionele hulpverleners en vrienden. Tijdens die gesprekken heb ik beslist om vanaf dan mijn leven op een andere manier aan te pakken. Op professioneel vlak mijzelf tot over een bepaalde grens laten duwen door derden ( zoals gebeurd is in 2021, met als direct gevolg de depressie waar ik in belandde ), zal mij niet meer overkomen. Dat is een duidelijke afspraak die gemaakt is.

Als deel van de therapie om uit de depressieve en negatieve gedachten te ontsnappen die mij toen beheersten, besloot ik een schuchtere poging te ondernemen om een boek te schrijven.

Mijn reeds lange brede interesse in geopolitiek, in combinatie met mijn nieuwsgierigheid naar wat zich achter de schermen van bepaalde beslissingen afspeelt, is voor mij een inspiratiebron geweest voor mijn eerste werk, 'De Aanslagen'.

Schrijven en de bijhorende research ervoer ik als een manier om rust in mijn hoofd te brengen. Een nieuwe professionele uitdaging sinds midden 2022 met minder stress dan voorheen, in combinatie met regelmatige fietstochten, zullen in de toekomst hoofdzakelijk mijn leven vullen.

Hoewel een depressie geen zichtbare of tastbare aandoening is, ervaar ik na meer dan een jaar af en toe nog de gevolgen hiervan. Echter kan ik de bezoeker van deze site en/of de lezer van mijn werk geruststellen: de gevolgen slijten en beïnvloeden minder mijn dagelijks leven (gelukkig maar).

Mijn eerste werk is af ( zie pagina 'De Aanslagen' voor meer informatie ). Ondertussen is schrijven een deel geworden van mijn leven en kan ik hier al meegeven dat ik in alle stilte begonnen ben met een tweede boek.

Dank u wel om een bezoekje te brengen aan mijn site. Aan degene die mijn boek kopen wens ik veel leesplezier. Via het contactformulier kan u altijd een reactie posten, ik zal ze met plezier lezen.