Op weg naar Husavik, Ijsland 2022

Foto Guido Hamerlinck

De Aanslagen


Israël en Iran. Twee aartsvijanden die elkaar geen plaats gunnen op het wereldtoneel. In het diepste geheim ontwikkelt Iran kernwapens met als doel een overheersende rol te spelen in het Midden-Oosten.

Israël, dat zich bedreigd voelt, verdedigt zichzelf tegen het Iraans voornemen om kernwapens te ontwikkelen en te gebruiken. Als alternatief voor een open oorlog, heeft de directeur van de Mossad een plan bedacht om de top van het Iraans kernprogramma uit te schakelen.

Twee van de beste Mossad spionnen worden uitgestuurd om de aartsmoeilijke opdracht helemaal alleen in het hol van de leeuw uit te voeren. Zullen ze slagen in hun opdracht? Bovendien worden ze door een kleine onoplettendheid in Brussel achterna gezeten door de Russische geheime dienst, tot in Parijs, Londen en Teheran.

Dankzij het netwerk van opposanten dat ze opzetten in Iran, doen ze een schokkende ontdekking die bewijst dat het nucleair programma van Iran veel verder staat dan de wereld tot dan toe kon vermoeden. Zelfs de G-20 in Pittsburgh, georganiseerd door voormalig president Obama, is beïnvloed geweest door deze ontdekking.

Vanuit Tel Aviv reis je naar Brussel - Dublin - Parijs - Londen en zo naar Teheran. Onderweg mijmeren de hoofdfiguren over de motivatie waarom ze doen wat ze doen. Deze mijmeringen brengen ons naar de nazi razzia's in Antwerpen en de vliegtuigkaping van een Air France vlucht die, eind de jaren zeventig, afgeleid geweest is van Athene naar Entebbe.  

Een fictieve thriller, gebaseerd op echt gebeurde feiten. Zowel de CIA als de Iraanse overheid heeft toegegeven dat de gepleegde aanslagen in Iran de "handtekening dragen van een buitenlandse geheime dienst". Maar zoals altijd, hult de Mossad zich in stilzwijgen. 

Te bestellen via :
  • Online via bvb. Standaard boekhandel - Bol.com - uw boekenwinkel/website waar u normaal boeken bestelt
  • In voorraad bij de volgende boekhandels:
  • Drukkerij Hamerlinck/Boekhandel Alba Libra te Zelzate
  • De volgende Standaard Boekhandels hebben mijn boek in voorraad: Lochristi - Lokeren - Stekene -Zelzate - Gent Kouter - Gent Dok Noord - Gent Zuid Shoppping - De Pinte - Deinze - Mariakerke - Merelbeke - Wetteren
  • Boekhandel 't Oneindige Verhaal in Sint-Niklaas
  • Bookz&Booze - Hoogpoort - Gent
  • Alle Fnac winkels in België
  • Wenst u een gesigneerde versie, dan kan u altijd een mailtje sturen naar guido@auteurghamerlinck.be. Ik neem dan contact met u op om de praktische kant van de levering te bekijken.
  • ISBN: 978-1-913980-43-6